Pääkonsertti – Ángel Muñoz: Claroscuro la 9.2.

Pääkonsertti: Ángel Muñoz : Claroscuro (Espanja)
La 9.2.2019 klo 19

LIPUT: Savoy-teatteri, Kasarmikatu 46–48
45 € (normaalihintainen)
41 € (eläkeläiset, opiskelijat, työttömät)
38 € (Helsingin Flamencoyhdistyksen jäsenet)
28 € (lapset)

Lipunmyynti »
Lippu.fi Lipun hintaan lisätään toimitusmaksu.
Ohjeet jäsenhintaisten lippujen (1 per jäsen) ostamiseen ilmoitetaan Helsingin Flamencoyhdistyksen jäsenille.

Ángel Muñoz, tanssi ja koreografia
Miguel Ortega, laulu ja kitara
Juan M. Jiménez, saksofoni
Artomático, live-elektroniikka, samplerit, sekvensserit

“Pimeyden ja valon väliin jää aina useita värisävyjä, joita emme voi täsmällisesti määritellä – valkoisen, harmaan ja mustan välimaastossa. Sävyjä on loputtomiin, mutta sanamme eivät riitä niitä määrittelemään. – – Ei ole valoa ilman varjoja eikä varjoja ilman valoja.”

Flamencolle ominaista on vahva dialogi tanssin ja musiikin välillä. Teoksessa Claroscuro (Valohämy) tanssin keskustelukumppanina onkin erityisesti elektroniikan avulla tuotettu äänimaailma. Ángel Muñozin linjakas ja musikaalinen tanssi kohtaa Artomáticon laajan ääniarsenaalin ja yhdessä he suuntaavat matkalle, joka vie saumattomasti ja leikitellen tyylilajista toiseen.

Kokoonpanon täydentävät monipuolinen ja ilmaisuvoimainen laulaja Miguel Ortega, monen flamencotähden luottolaulaja, jolla on Suomessakin vankka kannattajajoukko, sekä niinikään huippujen kanssa työskentelevä saksofonisti Juan M. Jiménez.

Artomático (Daniel Muñoz) on muusikko ja tuottaja, jonka kokemus ulottuu rockyhtyeistä flamencon johtaviin artisteihin kuten Estévez & Paños -ryhmään. Hän taikoo laitteistaan esille niin pulppuavia flamencon rytmejä kuin säröjä, ja antaa myös improvisaatiolle tilaa.

Flamencotanssija-koreografi Ángel Muñoz (s. 1973 Córdoba) on elegantti tyylitaituri, joka perinteen ydintä menettämättä uskaltaa irrottautua sen raameista ja luoda flamencoesityksissään uudenlaista musiikkidramaturgiaa. Hän on kiertänyt maailmaa jo vuosikymmenien ajan useissa merkittävissä kokoonpanoissa, erityisesti huippumuusikkojen vierailevana tanssisolistina, heistä mainittakoon mm. Paco Peña, Cañizares, Jorge Pardo ja Victor Monge Serranito. Ángel Muñoz voitti Córdoban arvostetun Concurso Nacional -kilpailun La Mejorana -palkinnon vuonna 1994. Tämä on hänen ensivierailu Suomessa oman teoksensa kanssa.