Flamencolaulun ilta: Ellen Pontara & Erik Steen pe 8.2.

Flamencolaulun ilta: Ellen Pontara & Erik Steen (Ruotsi)
Pe 8.2.2019 klo 19

Diakonissalaitoksen kirkko, Alppikatu 2

Liput 22 €
20 € / eläkeläiset, opiskelijat, työttömät
18 € / Helsingin Flamencoyhdistyksen jäsenet
Lipunmyyntiin >>
Lippu.fi – Lipun hintaan lisätään toimitusmaksu.
Ohjeet jäsenhintaisten lippujen (1 per jäsen) ostamiseen ilmoitetaan Helsingin Flamencoyhdistyksen jäsenille.

Klo 18 alustus: Flamenco yhteiskunnan marginaalissa, Tove Djupsjöbacka

Ellen Pontara, laulu
Erik Steen, kitara
Flamencomusiikin kärki Ruotsista intiimissä lauluresitaalissa!

Ellen Pontara ja Erik Steen kuuluvat läntisen naapurimaamme johtaviin flamencomuusikoihin. Pontara on toiminut laulajana jo yli 20 vuoden ajan ja julkaisi vuonna 2017 ensimmäisen soololevynsä Entre dos mundos (Kahden maailman välissä), joka kumartaa syvästi flamencon perinteelle. Lähes kaikki sanoitukset ovat kuitenkin Ellen Pontaran omia ja sävellyksetkin hän on tehnyt itse yhdessä Erik Steenin kanssa. Löytyypä levyltä ihan uusi, oma tyylilajikin – Ellenin taiteilijanimen La Loban (Naarassusi) ympärille kehitelty lobaría.
Erik Steen on toiminut flamencon ammattilaisena 1980-luvulta lähtien, julkaissut useita levyjä sekä esiintynyt ahkerasti ympäri Eurooppaa. Hänen huikea tekniikkansa, vuorenvarma rytminsä ja omaperäinen sävellystyylinsä on herättänyt kunnioitusta laajalti.

Kuva: Monica Sihlén.

Flamencolaulun ilta käy dialogia myös esitystilaksi valitun Diakonissalaitoksen kirkon kanssa – tämä on ensimmäinen kerta Helsingin Flamencofestivaalin historiassa, kun flamencoa nähdään kirkossa. Vuonna 1867 perustetun Helsingin Diakonissalaitoksen tehtävä on auttaa ihmisiä, jotka ovat vaarassa joutua syrjään. Ennen konserttia tarjoamme tähän tilaisuuteen räätälöidyn alustuksen illan konserttiin – Diakonissalaitoksen työtä ja arvoja kunnioittaen haluamme erityisesti syventyä flamencolaulun kuvaamiin tunnelmiin yhteiskunnan marginaalista.