Info

Festivaalin taiteellinen tuotantotiimi:

Marja Rautakorpi, Henna-Elise Selkälä ja Tove Djupsjöbacka,

festival[at]flamenco.fi

Helsingin Flamencofestivaalin järjestää
Helsingin Flamencoyhdistys ry (www.flamenco.fi), flamenco[at]flamenco.fi, 040 716 3134 (puhelimeen vastaa puheenjohtaja Otso Paasivirta Krunasta).

FESTIVAALITIIMI 2019:

festaritiimi.jpg

Helsingin Flamencofestivaalin taiteellinen tuotantotiimi koostuu kokeneesta pitkän linjan flamencotaiteilija Tove Djupsjöbackasta että kahdesta Suomen nuoren polven kokeilevasta flamencotaiteilijasta Marja Rautakorvesta ja Henna-Elise Selkälästä. Työryhmän tavoitteena on ollut uudistaa ja elävöittää Helsingin Flamencofestivaalia ja näin suomalaista, pohjoismaista sekä laajemmin eurooppalaista flamencoyhteisöä tarjoamalla ennakkoluulottomia ideoita, tiloja ja mahdollisuuksia flamencotaiteen tekemiselle ja kokemiselle.

Tove Djupsjöbacka. Kuva Paula Partanen.

Tove Djupsjöbacka on todellinen flamencon monitoiminainen, joka tanssii, musisoi, tuottaa ja kirjoittaa. Hän painottaa flamencon kokonaisuuden tuntemista ja kommunikointia tanssijoiden ja muusikoiden välillä. Perinteen tuntemus on Toven tyylissä A ja O, siitä on hyvä lähteä kurkottaa vapautuneesti kohti muitakin horisontteja. Tove on toiminut tanssijana ja muusikkona useissa ammattilaisten kokoonpanoissa (tällä hetkellä etenkin Camino flamenco), minkä lisäksi hän on toiminut monissa merkittävissä luottamustehtävissä suomalaisen flamencon kentällä (mm. Helsingin Flamencoyhdistyksen puheenjohtajana). Hän opettaa ja luennoi säännöllisesti flamencosta eri puolilla Suomea sekä kirjoittaa aiheesta eri lehtiin ja omaan Pinnan alla -blogiinsa. Hän on ansioituneesti valmistunut ensimmäisenä suomalaisena flamencologian maisteriohjelmassa Barcelonan ESMUC-korkeakoulusta. Tove työskentelee tällä hetkellä myös mm. Huvudstadsbladetin musiikkikriitikkona ja Etnosoi-festivaalin tiedottajana. https://www.tovedjupsjobacka.com/

Marja Rautakorpi. Kuva: Suvi Toivonen.

Marja Rautakorpi on nuori suomalainen flamencotaiteilija. Hän aloitti flamencotanssiopintonsa 7-vuotiaana ja jatkokouluttautui myöhemmin Espanjassa mm. Madridin korkeatasoisessa María de Ávilan konservatoriossa. Marja on laajentanut osaamistaan taidetanssin saralla Savonia-ammattikorkeakoulussa, josta hän on valmistunut tanssinopettajaksi pääaineenaan jazztanssi. Marja on toiminut tanssijana ja koreografina lukuisissa eri produktioissa ja –kokoonpanoissa, joista  viimeisimpiä perinteisempää flamencoa edustava kollektiivi Camino Flamenco sekä Maija Lepistön kanssa tehty nykyflamencoteos Batácora. Hän on myös opettanut flamencoa lapsille ja aikuisille alkeista edistyneisiin ympäri Suomea. Lisäksi vuonna 2017 Marja valittiin Tanssin talon lähettilääksi flamencon edustajaksi. Marja on kiinnostunut flamencotanssin mahdollisuuksista ilmaisumuotona sekä lajin soveltamisesta ajan henkeen. Hän pyrkii löytämään flamencolle uusia kanavia ja muotoja tulla esille, jotta laji saisi enemmän jalansijaa Suomessa.

Henna-Elise Selkälä. Kuva Anna Muotka.

Henna-Elise Selkälä (Ventovirta) on Suomessa, Saksassa ja Sveitsissä vaikuttava tanssitaiteilija, -pedagogi ja politiikantutkija. Selkälä on kiinnostunut tutkimaan, mikä liikuttaa ihmisiä, yhteisöjä ja yhteiskuntaa. Hän yhdistää työssään flamencotanssia, improvisaatiotekniikoita sekä aktivismin ja performanssin keinoja. Selkälä valmistui Sevillan Cristina Heeren de Arte Flamenco – flamencoakatemiasta vuonna 2014 ja jatkoi nykytanssin opintoja TanzFabrik Berliinissä.  Hän toimii tällä hetkellä Helsingin Flamencofestivaalin taiteellisesta tuotannosta vastaavassa työryhmässä. Henna-Elise tanssii ekologiaa ja liikettä yhdistävissä paikkasidonnaisissa tanssiprojekteissa ja on soolotanssija sveitsiläisessä Compagnie el Contrabando – tanssikomppaniassa. Selkälä opettaa flamencoa ja luovaa tanssia berliiniläisissä tanssikouluissa.  Hän toimii yhteisötanssipedagogina ja tanssijana KunstAsyl Berliinin DIE KOMPANIE taidekollektiivissa sekä Junction Mobile Dance Companyssa. Tämän lisäksi hän viimeistelee maisterintutkintoaan kansalaisaktivismista ja vastarinnan koreografioista Tampereen yliopiston Politiikan tutkimuksen laitokselle. Työskenneltyään ympäristöjärjestöjen luottamustehtävissä Henna-Elise on kerännyt myös vahvan kokemuksen ryhmien koordinaatiosta sekä tapahtumien järjestämisestä.https://www.hennaeliseventovirta.com/